MERTSI LANKI "Pyrkimys oikeamielisyyteen tuottaa mielenrauhan"

RUOKAJONOT ennätyspitkiä HELSINGISSÄ!

Vähävaraisia on Suomessa yhä enemmän. Valtio on hoitanut heidän asiansa huonosti. Yksistään Helsingissä yli 2.000 ihmistä, jonoon laitettuna 2,5 kilometriä pitkä jono, melkeinpä keskellä Helsinkiä, hakee ruokaa viikoittain.

Heikki Hursti:

"Kun vaalit on, niin silloin luvataan olla kaikkien ihmisten auttajia ja puolestapuhujia,

mutta sitten kun vaalit on ohi, ja vuosikin mennyt, niin ei näy niitä ihmisiä,

ei näy että he niitä lupauksiaan toteuttaisi, niin tämä on kyllä surkea tilanne."

Vähävaraisia on Suomessa yhä enemmän. Valtio on hoitanut heidän asiansa huonosti.

***

Vähävaraisten asioiden hoitaminen on tahdon asia. Viidellä miljoonalla eurolla vuodessa ruokajono saataisiin poistettua.

Jos tahtoa löytyisi.

http://www.katsomo.fi/?progId=28193

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Vanhat tavat (nimimerkki)

Sitä tahtoa kun ei vaan ole, köyhyyttä ja syrjäytymistä käytetään pelotteena kansan ruodussa pitämiseksi! Alistettu kansa kun on opetettu ottamaan mitä annetaan, valtiovalta on ulkoistanut köyhistä huolehtimisen minimiturvan ostovoima tahallaan kun on annettu pudota puoleen vuosikymmenessä! Rahaa on, mutta köyhiä on joku 1.5 miljoonaa, puolue-eliitti myy minkä kerkeää ja rahat vaan häviää, kun kukaan ei ole mistään koskaan vastuussa eikä viime lamankaan rikoksia olla tutkittu joten luotetaan ettei nytkään... YK:n nootti lasten heitteille jätöstä ei paljoa mediassa ole näkynyt!

Käyttäjän hannurainesto kuva
Hannu Rainesto

Tähän ei ole paljoa lisättävää, elämme porvarien omassa maailmassa, mitä muuta mukamas voisimme heiltä saada?

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Ei tuloerojen kasvattaminen ja köyhyyden lisääminen ole tapahtunut vahingossa. Myöskään kansainvälinen finanssikriisi ei ole ollut syyllinen. Syynä ei liioin ole taitamattomuus.

Syynä on ollut Vanhasen I ja Vanhasen II -hallituksen tavoitteellinen linja.

Hessu Hopo (nimimerkki)

Joo. Ei ole mukava näky tuo. Varsinkaan kun tietää kuinka helposti tuo olisi purettavissa. Eihän euro per päivä murkinat kovin ravitsevia ole, mutta kyllä niilläkin nälkä lähtee. Ai miten niin euro? Kilo perunoita kustantaa noin 20 senttiä. Vikan päivän hookoon blöö noin euron. Puolet siitä riittää tuhtiin makkarakastike satsiin. Maustekuluihin uppoaa loput 30 senttiä. Et, kyllä täällä kympillä viikossa elää. Jos ja useimmiten kun fasiliteetit mahdollistavat ruoan valmistuksen. Mistä tiedän? Taannoin tuli pakon edessä kokeiltua viikko kympillä elämistä. Ei ole kivaa. Mutten kuolla kupsahtanutkaan.

Vinkki kaikille sosiaalitoimen päättäjille. Tämä tietää lisää työtä! Käsittääkseni nykyään etuudet maksetaan vain kerran kuussa. Kaikki kertalaakista. Työssäkäyville tämä on ehkä vaikea ymmärtää. Että miksei vähävarainen osaa säännöstellä rahankulutustaan? Osa vaan ei osaa. Piste.

Ehdottaisin että toivottomimmille tapauksille etuudet suoritetaan kerran viikossa. Nämä ovat niitä joiden rahat menevät siihen kosanderi lekaan joka tapauksessa. Välimallin tapauksille kahden viikon välein. Nämä ovat niitä jotka kahden viikon kuluttua tilipäivästä huomaavat että 400 euroa ei taaskaan riittänyt aivan koko kuukaudeksi.

köyhimys (nimimerkki)

Vuokra pitäisi maksaa suoraan sossusta vuokranantajalle todellisen suuruisena (alimitoitetut vuokranormit hiiteen!) ja toimeentulotuen asiakkaille antaa viikottain elämiseen varattu raha. Kaikenlaiset sotkut vähenisivät. Näen tällaisella uudistuksella vain positiivisia puolia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hirveä tilanne. Kyllä hyvinvointivaltioksi kutsutulla Suomella täytyisi olla varaa huolehtia siitä, ettei yhdenkään sen kansalaisen tarvitsisi missään ruokajonossa seisoa. Aivan erityisesti kauhistuttaa se, että yhä enemmän lapsiperheitä jonoissa seisoo...

Ja tuossa kun eivät näy opiskelijat. Juuri eräs opiskelijapariskunta valitteli sitä, kun he eivät saa ruokajonosta ruokaa, koska opiskelijoille ei ainakaan heidän kotipaikkakunnallaan ruokaa jaeta, vain työttömille. Ilmeisesti tilanne on jo niin surkea, että on jouduttu vetämään jotain rajaa siihen, että kenelle ilmaista ruokaa annetaan :(:(:(

Olen todella pahoillani kaikkien niiden puolesta, jotka tälläkin hetkellä raapivat päätään ihmetellen, että millä se tämä joulukuukin eletään. Tiedän, että monissa lapsiperheissä halua kunnollisen joulun järjestämiseen lapsille olisi, mutta rahaa kun ei vaan mistään tule joulua varten senttiäkään enempää kuin muulloinkaan. Ja jos jo normikuukautena tekee hyvin tiukkaa, niin ei se helpompaa joulunakaan ole.

Käyttäjän hannurainesto kuva
Hannu Rainesto

Hessu nyt on todella hopo, älä syötä soopaa Ihmisille. Kyse ei ole siitä, miten vähällä hengissä pysyy, vaan siitä mitä elämä on kaikkinensa. Tiedänhän minä sen, että ei porvaristomme osaa sitä määritellä, kaikkein vähiten virkamiestasolla, mutta me sosialistit osaamme, joten kuunnelkaa siis meitä.

Meillä on perustarpemme, välttämättömät ja jokaisella ne ovat samat. Ne tulee tyydyttävästi tyydyttää, vaikka sillä keskimääräisellä tasolla jota porvaristomme nyt edustaa, johonka me sosialismissa pystymme samantien siihen siirryttyämme.

Älkäämme me tinkikö porvarien puolesta, vaan vaatikaamme köyhien puolesta!

Annetaan luuseri porvaristolle turpaan niin että tuntuu, siinä olisi sitä oikeaa sanomaa.

Hessu Hopo (nimimerkki)

Oman idean jatkoksi. Nykyään pankkisiirrot ovat täysautomatisoituja. Niin eiköhän tuo onnistuisi suoritus per päivä periaatteellakin. Joka aamu tilille kilahtaisi kymppi tjsp. Jo on ihme jos ei tuolla summalla elä seuraavaan päivään. Tuollaisesta systeemistä en löydä mitään pahaa. Jos doku haluaa päivittäisen känninsä, niin suht nopeasti hän havaitsee että taivaasta ei tipu tarpeeksi rahaa. Hän ehkä oivaltaa että jos on päivän ottamatta, niin seuraavana voi taas ottaa. Lopputulemana yhteiskunnan varassa oleva yksilö alkaisi ajattelemaan omia tekemisiään. Näin siis vartissa kehittelemässäni teoriassa. Tiedä sitten miten tuossa oikeasti kävisi.

Hessu Hopo (nimimerkki)

#7
Mitä vittua?
Postauksesi näyttää enemmän uskonnolliselta julistukselta kuin validilta argumentilta.

Ano Nyymi (nimimerkki)

Täällä kehyskunnassakin jaettiin ruokakasseja. Näin sen porukan tuosta parvekkeelta kun olin tupakilla. Näytti osin olevan samaa sakkia kuin ne mitkä hakee päivittäin olutmäyriksen lähikaupasta.
Eipä siis ihme että ei rahat riitä ruokaan jos ostaa joka päivä 1-2 olutlaatikkoa.

Toki siellä leipäjonoissa niitäkin joilla ei ole rahaa ruokaan vaikka ei ostaisi ensimmäistäkään olutputelia kuukausiin, mutta kuitenkin. Juopot pois leipäjonoista niin ruokaa riittää oikeasti köyhille.

Käyttäjän hannurainesto kuva
Hannu Rainesto

9. ...sitä vittua, että pitää asettaa sanansa oikein eikä palvella porvaristoa kieli ruskeana. Nuolkoon itse itseään iljettävät roistot.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#8
Omalla tavallaan Hessu tuo sinun ehdotuksesi voisi olla aika hyvä.
Kuitenkin köyhyyteen ajautuu yhä enemmän ihmisiä, jotka eivät kuulu siihen porukkaan, joka välinpitämättömyyttään suhmuroi rahat heti rahaa saatuaan ja on sitten loppu kuukauden rahattomana. Mielestäni juuri heidän tilanteeseen tulisi puuttua. Monet lapsiperheet, pieneläkeläiset, yksinäiset, pienipalkkaiset jne. ihmiset, jotka kyllä yrittävät, mutta jotka syystä tai toisesta saattavat ajautua joko hetkelliseen (muutaman kuukauden) tai sitten pitempiaikaiseen köyhyysloukkuun. Ja sellaisella hetkelliselläkin tulottomuudella saattaa olla hyvin pitkäaikaisia vaikutuksia. Just tuollaiseen tilanteeseen joutui eräs tuttavaperhe, ihan normaaleja, keskituloisia asuntovelallisia, joiden ongelmat alkoivat siitä, kun toinen tienaavista aikuisista joutui onnettomuuden seurauksena pitkäaikaiselle sairaslomalle. Siinä kun Kela vitkuttelee sairaspvärahojen maksun kanssa kuukausia ja täytyykin aivan yllättäin elää vain toisen tuloilla (vieläpä sen pienempituloisen), niin eipä voi sanoa kuin että onneksi heillä ei pieniä lapsia ollut ja onneksi jatksoivat olla tarpeeksi sitkeitä ja vaatia Kelaa toimimaan nopeammin. Joku vakavasti masentunut yksinäinen ihminen olisi saattanut tosi kusessa olla siinä tilanteessa.

Köyhyyttä ei pidä missään nimessä ajatella jonain tietynlaisena tilanteena eikä köyhiä ihmisiä kategorisoida tiettyyn ihmistyyppiin, koska köyhyyden syyt ovat hyvin moninaisia. Helppohan se olisi lähteä heitä arvostelemaan, kun itsellä on periaattessa kaikkea mitä tarvitsee (ja ehkä enemmänkin), mutta onko meillä oikeutta siihen?

Mikael (nimimerkki)

Toimittajkin tajusi vihdoin ja ihmetteli kun näitä köyhiä,työttömiä ja muuten huonompiosaisia ollaan syyllistetty aina tyyliin "oma syy älä juo viinaa" että se ei ihan pidäkään paikkaansa ja vika voi olla jossain muussakin.
Tämä olen minäkin aina ihmetellyt jos samalla innolla joku syyllistäisi mm. kehitysmaiden asukkaita niin rasisti leima läsähtäisi otsaa ja henkilö poistettaisi kuvasta semmoisia julistamasta,mutta kun Suomen kansalainen niin juoppo mikä juoppo kehtaatkin juoda jopa lasten ruoka- ja vaaterahat ja tulee tänne valittamaan nälkäänsä mokomakin.
Ai niin näitähän ei saa verrata kun saimme aikoinaan lottoarvonnassa päävoiton ja pääsimme syntymään ttähän maahan ja palkinnoksi osa pääsi veronkerääjäksi toiset hiukan pienemmän potin saatuaan muovikassi kourassa ruoka- ja asuntojonossa seisoskelijat tittelin ja niissä sitä vasta rehvakasta lottovoittajaa näkeekin seisomassa räntäsateessa.

Petsaus (nimimerkki)

Mitäs mertsi aikoo tehdä ongelmalle?

Lisää 90%:a luku ja kirjoitustaidottomia maahanmuuttajia meitä hoitamaan?

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

4. "Ehdottaisin että toivottomimmille tapauksille etuudet suoritetaan kerran viikossa. Nämä ovat niitä joiden rahat menevät siihen kosanderi lekaan joka tapauksessa. Välimallin tapauksille kahden viikon välein. Nämä ovat niitä jotka kahden viikon kuluttua tilipäivästä huomaavat että 400 euroa ei taaskaan riittänyt aivan koko kuukaudeksi. "

- Hyvä ehdotus. Toteutettavissa helposti (jos vain tahtoa löytyy), ja ilman kustannuksia.

5. Kannatetaan.

6. "Olen todella pahoillani kaikkien niiden puolesta, jotka tälläkin hetkellä raapivat päätään ihmetellen, että millä se tämä joulukuukin eletään."
- Samoin. Harmittaa tässä se, että asiat voitaisiin laittaa kerralla kuntoon. Mutta, mieluummin kiireiset valtiovallan edustajat lentelevät yksityiskoneella tai "opintomatkoilla" afrikassa.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

8. "Jos doku haluaa päivittäisen känninsä, niin suht nopeasti hän havaitsee että taivaasta ei tipu tarpeeksi rahaa. "
- Ei pidä luulla, että ruokajonoissa seisoo pelkästään alkoholisoituneita.

Olen itse aikanaan ollut järjestämässä Heikki Hurstin isän, Veikon kanssa asunnottomien joulujuhlaa. Mieleenpainunut kokemus.

10. "Juopot pois leipäjonoista niin ruokaa riittää oikeasti köyhille. "
- Kyllä alkoholistienkin pitää saada syödäkseen.

Meidän pitäsi myös hyväksyä se, että alkoholismi on sairaus.

11. Kyllä se joka haluaa, ymmärtää puolesta sanastakin. Se joka ei ymmärrä (tai halua ymmärtää), ei ymmärrä vaikka aamuun asti selittäisi.

mikko1 (nimimerkki)

Eikös se ole hieno asia että ihmiset, köyhätkin, saavat ruokaa, vaikka jonottamalla, mikä siinä on ongelma?!! ..onhan ruokajonoja prismassakin!
Pakko se ruoka on jostain hakea, jonottamalla. Ihme valitusta täsätkin asiasta, ilmaista ruokaa jaetaan, hyvä niin, köyhätkin voivat hyvin.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Suomessa aikuiset vanhemmat elättävät aikuisia lapsiaan, joten sekin vähentää ruokajonojen pituutta, jos kaikki lakkaisi välittämättä jonot olisisivat vielä pitemmät.

hyvin edustettu (nimimerkki)

”Kun vaalit on, niin silloin luvataan olla kaikkien ihmisten auttajia ja puolestapuhujia, mutta sitten kun vaalit on ohi, ja vuosikin mennyt, niin ei näy niitä ihmisiä, ei näy että he niitä lupauksiaan toteuttaisi, niin tämä on kyllä surkea tilanne.”

iltalehti.fi/uutiset/2009121510785508_uu.shtml

Tiistai 15.12.2009 klo 13.37
Kansanedustajat eivät kannattaneet oman palkkansa leikkaamista!!!
Kansanedustajat välttyivät äänestämästä oman palkkansa leikkaamisesta!!!

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Oletko Mertsi hyvä yrittänyt kirjoittaa asiasta
Kävelevälle Kataistrofille, luulen että hän vois
auttaa.

Nythän on fantastinen vilu ja halla, kaivattaisiin
sitä kuulua Lumisodan henkeä josta Jyrki puhuu.

RED BUTTON Harmaasusi™

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

12. "koska köyhyyden syyt ovat hyvin moninaisia."

- Pysyn yhä väitteessäni, että köyhyys ja ruokajonot ovat lähtökohtaisesti hallitusohjelmasta lähtöisin. Ts. prioriteetti kysymys.

13. "Tämä olen minäkin aina ihmetellyt jos samalla innolla joku syyllistäisi mm. kehitysmaiden asukkaita niin rasisti leima läsähtäisi otsaa ja henkilö poistettaisi kuvasta semmoisia julistamasta,mutta kun Suomen kansalainen niin juoppo mikä juoppo kehtaatkin juoda jopa lasten ruoka- ja vaaterahat ja tulee tänne valittamaan nälkäänsä mokomakin."

- Kehitysapu eli kehitysyhteistyö on voimavarojen siirtoa taloudellisesti kehittyneemmistä maista vähemmän kehittyneisiin kehitysmaihin jälkimmäisten taloudellisen kehityksen ja hyvinvoinnin edistämiseksi (Wikipedia).

Jos valtiolla on varaa kehitysapuun, niin kyllä pitää olla varaa myös Suomessa asuvien ihmisten ruokaan. Mikä hyvinvointivaltio on sellainen, joka jättää kansalaisensa pulaan!

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

#5# #8# #12# #15#

Tälläinen järjestelmä on ollut jo voimassa vaikkakuinka kauan, se miten sitä toteutetaan tai halutaan toteuttaa on eri asia.

Se tunnetaan sosiaalitoimen puolella nimellä: Sen nimi on välitystili.
Sieltä kautta hoidetaan myös vuokrat yms maksut.

On olemassa eriilaisia "oppitieteitä ja oppikuntia" Jotkut sanovat että pitää antaa kaikki käteisenä kerralla, vain niin oppii käyttämään rahaa, oppii hoitamaan asioitaan.

Mertsille muistutuksena ruokajonot alkoivat Esko Ahon hallituksen aikana, jatkuivat ihan yhtä virkeää toimintaa Kaikkien Lipposen hallitusten aikoina ja Sekä Vanhasen aikana tulee myös jatkumaan vanhasen jälkeenkin.

Se kun ei ole enää tahdosta kiinni siitä on tullut tapa toimia.

Tämän päivän ogelmahan on se että toimeentulotuesta on tullut kansalaispalkka, jota se ei saisi olla. Leipäjonoissa on myös niitä ihmisiä, jotka eivät tule toimeen palkallaan tai eläkkeellään, mitä se kertoo.
Ihan samaa asiaa kuin miten sotavetaraaneista pidetään huolta, kuljetaan kerjäämässä ovelta ovelle avustuksia heidän elinolojen parantimiseksi, niiden elinolojen parantamiseksi, joista valtion olisi pitänyt pitää huolta.Sitten tulee Suomeen ryhmiä ihmisiä, joille ei tarvitse kerjätä mitään, vaan kaikki edut tulevat automaattisesti, miksi?. No ilmeisesti siksi että nämä veteraanit ja oman kansalaiset ovat tippuneet ns. EU loukkuun, jossa ei ole artiklaa tai pykälää tai turvaa siitä että heille kuuluisi ihmisarvoinen elämä.

Ei veteraanit ole ansainneet tuollaista häpeällistä kerjäämistä, ei myöskään Suomalaiset eläkeläiset, vanhuusväestö, ne jotka ovat luoneet pohjat hyvinvointivaltiolle!

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

14. Suomi tarvitsee työpaikkoja. Ensialkuun 500.000 työpaikkaa (ei siis maahanmuuttajaa huoltosuhdetta korjaamaan).

17. "mikko1", oletko mahdollisesti nimimerkin taakse piiloutunut valtiovallan edustaja?

18. Niin kauan kuin vielä taitetulla indeksillä korjatuilla kansaneläkkeillä pystyy ostamaan...

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

19. Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Raimo Vistbacka on ilmoittanut, ettei aijo pyrkiä enää kansanedustajaksi vuonna 2011.

20. Kysymys on luottamuksesta. Matti Vanhanen on menettänyt kansan luottamuksen. Eikä syy ole etelänmediassa. Ei liioin kansainvälisessä finanssikriisissä.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

22. "Mertsille muistutuksena ruokajonot alkoivat Esko Ahon hallituksen aikana, jatkuivat ihan yhtä virkeää toimintaa Kaikkien Lipposen hallitusten aikoina ja Sekä Vanhasen aikana tulee myös jatkumaan vanhasen jälkeenkin. "

- Kyllä, perinteitä löytyy. Nyt vaan jonot ovat kohta 10 kertaa pidemmät. Ruokajonot saataisiin loppumaan vielä Vanhasen "aikanakin", jos vain tahtoa löytyisi.

"Ei veteraanit ole ansainneet tuollaista häpeällistä kerjäämistä, ei myöskään Suomalaiset eläkeläiset, vanhuusväestö, ne jotka ovat luoneet pohjat hyvinvointivaltiolle! "

- Eivät ole ansainneet.

Vähävaraisia on Suomessa yhä enemmän. Valtio on hoitanut heidän asiansa huonosti.

Mikael (nimimerkki)

#21

"Jos valtiolla on varaa kehitysapuun, niin kyllä pitää olla varaa myös Suomessa asuvien ihmisten ruokaan. Mikä hyvinvointivaltio on sellainen, joka jättää kansalaisensa pulaan! "

Niinpä mutta kun asenne on se että suomalaiset "lottovoittajat" ovat juoneet rahansa,juovat velaksi,juovat ruoka- ja lasten ruokarahat niin ei ymmärrystä heru tai näin on annettu ihmisille ymmärtää ja sitten kehitysmaan asukit on aina tahtomattaan ajautunut tilanteeseen että apetta ei ole pöydässä niin ymmärrystä,sääliä ja auttajaa riittää.
Myös propaganda puree näissä asioissa kun leipäjonoista haetaa se juoppo kameroiden eteen öröhtelemään kun taas kehitysmaista haetaa se säälittävä pikkutyttö joka itkee nälkäänsä.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

26. "Myös propaganda puree..."
- Kuka tekee propagandaa ja kenelle? Mitkä ovat motiivit? Ketkä kaikki haluavat (muut kuin hallitus) leipäjonoja?

Keijo Palonen (nimimerkki)

Eduskuntavaalit on tulossa. Vaihdetaan väki Arkadianmäellä. Äänestetään sinne innokas, osaava ja rehellinen porukka hoitamaan tavallisten Suomalaistenkin asioita. Katsotaas mikä puolue siihen ilmoittautuu.
Nyt kun katselee suoria lähetyksiä istunnoista, ei monikaan ole paikalla. Viis veisaavat meidän tärkeistä asioistamme.
Kyllä vähävaraisille pitää löytyä apua. Kaikki olemme maksaneet aikanaan veroja, mutta kun on tarve, apua ei tunnu löytyvän. Eikä kukaan välitä.
Siis seuraavan kerran ÄÄNESTÄMÄÄN.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

28. "Vaihdetaan väki Arkadianmäellä"

- Uudet marionettinuket kehiin? Nyörit säilyy kuitenkin EK:lla, SAK:lla, MTK:lla ja upporikkailla suomenruotsalaisilla säätiöillä? Lainsäädäntävalta ja virkamieskoneisto?  Vaalimainosrahoilla ja hyvävelikerhon jäsenyydellä korruptoitu media?

Idealistina uskallan kuitenkin vielä toivoa, ja uskon muutoksen mahdollisuuteen.

Hessu Hopo (nimimerkki)

Leipäjonojen kohdalla tilanne on mielestäni tämä. Ei en ole ollut Hurstin julistustilaisuuksissa kummallakaan puolella. Siis arvaan.

Siellä on kolmen kerroksen väkeä.

- Ryhmä deekut. Saavat sen 400e kuussa, kuten jokainen muukin mutta kun se menee parissa päivässä. Loppuosa kuusta kerjätään.
- Ryhmä normaalit. Saavat saman 400e. Jos majoitus on lähellä niin parin euron viikoittainen säästö ruokakuluissa tekee budjetille ihmeitä.
- Ryhmä epäonniset. Tämä on se joiden tilasta kukaan ei välitä. Koska ryhmä deekut. Aliryhmiä on vaikka kuinka ja paljon, mutta lyhyesti ajatellen tähän kuuluvat kaikki joiden talousasiat ovat syystä tai toisesta hieman vinksallaan. Esim. niinkin mitätön summa kuin sata euroa voi olla elämän tai kuoleman kysymys, puolueen jonka nimeä en kannata lainaten, perussuomalaiselle. On kunniakysymys maksaa se velka pois. Vaikka se johtaisi siihen että on itse syömättä muutamaan päivään!

Keinotekoisia kunniavelkoja (globaali vastuu yms.) , joita media kovasti markkinoi, kukaan ei suostu maksamaan. Ikinä!

Jonkun ketjun jossain kommentissa mainittiin nimi Schauman. Hyvä huomio. Kai tästä saa syytteen kun ihmettelee että miksi nämä nykyiset pellet ovat edelleen saunan edessä! Ai mitä? Sama suomeksi. Mielestäni poliittisten murhien tiheys, verrattuna paljon rikkaampin kulttuureihin, on täällä masentavan alhainen. Jos joku sai tosta kicksin lähteä murhailemaan poliitikkoja, niin ei kai se minun vika voi olla?

Sori.

Hessu Hopo (nimimerkki)

#22
Kaunis ajatus tuo "välitystili"
Saanko pyytää että linkkaisit jonkun lain jossa tuo mainitaan.

Itse en löytänyt.

Samassa viestissäsi lyöt Ahon hallitusta kuin vierasta sikaa. Eikä siinä mitään, paskaa työtä tekivät. Mutta ehkä, ehkä, N-Liiton romahduksella oli hitunen tekemistä siihen miksi suomikin romahti? Ai ei? Tässä maassa ei ollut köyhiä (kuten ei N-liitossakaan) ennen Ahon hallitusta? Kenen vika/ansio se sitten oli. Kekkosen?

Timisoara!

Elias Rintamäki

Taitaa olla perussuomalaisten veressä tämä ongelmian esilletuomille ilman ratkaisua.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

30. Saamme nähdä ehkä lisääntyvää "ärtymystä" siinä vaiheessa kun yhä useampi putoaa ansiosidotulta ja työttömyys jatkuu ja jatkuu?

31. Elimme erilaisessa, suljetussa maailmassa. Mauno Koivistolle, ja vahvan markan politiikalle langgennee kai kuitenkin suurin "kunnia".

32. Ermin, suosittelen sinulle lukemiseksi entisen Vasemmistoliiton kansanedustajan ja puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen kirjaa Politiikan piilokuvat (2002).

Perussuomalaisiin on liittynyt monia hyviä ja fiksuja entisiä vasemmistoliitton kannattajia.

Hessu Hopo (nimimerkki)

#32
En ole PS:n jäsen enkä tule olemaankaan (oho... historian kaiku) Niin no. Meikäläisen ideat olivat täyttä .. sitä itseä? Varmasti ammun huteja. Ja paljon. Jos asioista aletaan OIKEASTI keskustelemaan. Ideoita ja visioita meillä kiljupäillä kautta foliohatuilla tai mitä vähäarvoisempia lienemmekään kyllä piisaa. Te voitte sitten sieltä norsunluutornista ampua meidät alas.

Sivumennen mainiten. Ajattelitko ennen postausta #32

Hessu Hopo (nimimerkki)

#33
Vähänkin politiikkaa seuraavat kyllä tietävät että teidän puolue on vasemmalle kallellaan. Se että tunnustaa tämän julkisesti (helpot äänet ovat oikealla) antaa uskoa teidän "hommaan".

Mikael (nimimerkki)

#32

"Taitaa olla perussuomalaisten veressä tämä ongelmian esilletuomille ilman ratkaisua. "

Muistan viime laman aikaisia uutisia ja jopa sen jälkeisiä nousukauden uutisia siitä kun ruotsalaiset esittelivät sivu/minuutti tolkulla medioissa suomalaisia leipäjonoja,niin mitä tekee suomalaiset virkamiehet ja poliitikot?
No haukkuu ja räksyttää sitä kun niiden perhanan ruotslaisten perusuomalaisten nyt pitää näyttää noita meidän ruokajonoja.
Nyt tässä on nähtävissä hiukan samaa vaivaantumista ja poliitikot ennen kaikkea toivovoo että mediat pysyisi kaukana ruokajonoista,asunnottamien lähettyviltä eikä medioissa muutenkaan näytettäisi huono-osaisia eikä sen koomia lihavia taikka rumia ihmisiä.
Kauniita ja rohkeita vaan kansalle ja extreem urheilusta hullaantuneita valkohampaisia hymypoikia/tyttöjä muut joutaa pois silmistä ja mielistä.

Toni (nimimerkki)

Eikös tuolle Hurstille voi antaa suoraan vaate/raha lahjoituksia ?

Haamu (nimimerkki)

5 miljoonaa on oikeesti todella vähän, etenkin kun samaan aikaan turvapaikkapolitiikka lieveilmiöineen nielee satoja miljoonia helposti.

Eli mitä kansaa eduskunta edustaa ja kenen etuja ajavat vai vainko omiaan?
Viimeistään romahduspisteessä tapahtuu peruuttamattomia asioita, mutta tuntuu, ettei haluta toteuttaa sitä kestävää kehitystä.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

35. Perussuomalaiset on isänmaallinen, konservatiivisia arvoja ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta ajava puolue.

36. Valtiota hallitsevat eliittiset tahot ovat vieraantuneita kansasta ja kiusaantuvat epäkohtien esille nostamisesta. Pääministeri mielummin esittelee uutta kihlattuaan naistenlehdissä kuin vastailee toimittajien kiusallisiin kysymyksiin korrutiosta tai hallituksen väärän politiikan aiheuttamasta köyhyydestä.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

37. Rahalahjoitukset

Sampo 800011-70079090
IBAN koodi FI8080001170079090
SWIFT koodi DABAFIHH
Rahankeräyslupa OKH98A
Vaate- ja muut avustukset

Puhtaita ja ehjiä vaatteita otetaan vastaan jakelupisteessä jakopäivinä osoitteessa Helsinginkatu 19 keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.00-12.00.

38. "Eli mitä kansaa eduskunta edustaa ja kenen etuja ajavat vai vainko omiaan?"

15.12. äänestys eduskunnassa: Oma etu vs. solidaarisuus = 199 - 1 (Pietari Jääskeläinen)

Kokoomus ajaa EK:n etua
Keskusta MTK:n
SDP (ja Vasemmistoliitto) edustaa SAK:n ajatuksia
RKP ajaa suomenruotsalaisten eri- ja etuoikeuksia

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

#31#

En osaa sanoa mistä linkki löytyy välitystili asiaan. Olen tehnyt yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa sen verran aikaa että tiedän miten se tapahtuu. Asiakkaalle esitetään välitystiliä, jossa määritellään säännöt miten toimitaan, eli päivät jolloin esimerkiksi toimeentulotuki maksetaan. Siinä päätetään yleensä myös se että vuokra maksetaan suoraan vuokranantajalle. Vuokranmaksun päätös voi olla päätös ilman välitystiliä. Vuokranantaja voi määrätä myös sen että asumistuki maksetaan vuokranantajalle, se pitää olla mainittu asumistulihakemuksessa. Eläkeläisen asumistukea ei voi maksaa vuokranantajalle suoraan, vaan se kulkee eläkeläisen tilin kautta. Taas eläkeläinen voidaan laittaa välitystili asikkaaksi, jolloin kaikki hänen tulonsa kulkevat asian hoitajan kautta. Silloin puhutaan virkaholhoojasta.

Erilaisia käytäntöjä joita on ollut asiakkaillani on esimerkisi asiakas on saanut rahaa joka perjatai tai maanantai. tai joka perjatai ja maanantai, tai kahden viikon välein, tai kerran kuukaudessa.

En lyö Ahon hallitusta, kerroin että leipäjonot alkoivat Ahon hallituksen aikana, josta sossut ja vasemmisto paukutti henkseleitä, että kun he pääsevät valtaan homma loppuu. Miten kävi Suvi Anne Siimes myi vielä laman jälkeiset ylivelat roskapankista muistaakseni norjalaiselle yritykselle (joku Aktia ???) täysinä velkoina, siis siirsi velat heille muistaakseni 5 -10 % nimellishinnalla jonka jälkeen tämä rahalaitos on perinyt velkojaan kaikkein vaikeimmassa olevilta ihmisiltä sääliä tai armoa tuntematta täysillä koroilla ja pääomina kokoajan. Jotkut herranketkut saivat suoraan armahduksen suhteittensa kautta, taisi olla STS pankin entinen johtajakin siinä joukossa. Eli se siitä solidaarisuudesta ja pienten ihmisten puolustamisesta.

Nyt n menty tietty aika noista ajoista, miten on käynyt, henkselit paukkuu ja istutaan laassa tatti maassa. Optiot on mittailtu ulos, valtion omaisuus myyty, työpaikat ja firmat ajettu alas (vaikka niiden piti lisääntyä EU;n myötä) omaisuuverot ajettu alas ja herrat ei kun laittaa kaviaaria leivälle.

Käyttäjän hannurainesto kuva
Hannu Rainesto

37. SAK on työläisten ammattiliitto eli SDP ja Vasemmistoliitto ajavat periaatteessa heidän asioitaan. Mitä sinulla on sitä vastaan? Ne puolueet, jotka tinkimättä ovat työläisen ja vähävaraisen puolella on vat SKP, STP ja KTP jä näitä ei työläiset aja omia etujaan ajamaan, joten vikinäkin on turhaa.

Perutuslailliset ovat porvareita ja koska emme tunne kuin riistävää porvarillista kapitalismia ja perustuslaillisetkin, kuten nimensäkin kertoo, ajavat juuri näitten riisto porvarien asiaa ei työläisten. Perutuslakimme on yksinomaan ja pelkästään porvarien sanelema, sitä pitää vastustaa ja kumota, ei pönkittää!

Hessu Hopo (nimimerkki)

Mielenkiintoisia pontteja #41

"Eläkeläisen asumistukea ei voi maksaa vuokranantajalle suoraan"

Onko näin?

Ja noihin muihin kommentoin että tässä huushollissa luottamus meni Ulf/Alho kikassa. Ei ole palannut vielä. Sivurajalta huuteluahan nämä postaukset ovat, mutta ties vaikka kävisi flaksi ja joku haluaisi vaientaa mut.
Turha täällä maailman pelastajaa on leikkiä. Jokaisella on hinta. Aivan jokaisella! Ja ei en todellakaan odota emailia, jossa sanotaan että Hopo hiljaa. Jos joku mut vaientaa, se on suomen poliisi. Olenhan uhka yleiselle turvallisuudelle. Tai jotain. Moi KRP :wavey: Usarilla on mun email osoite, oikealla nimellä. Että tere tuloo vaan. Olenkin haaveillut keskitysleirielämästä. No en. Mutta koittakaa vaan stalinistit onneanne. Saattaa kapsahtaa omaan nilkaan. Pahasti!

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Yritin etsiä syy yhteyttä SAK;n en löytänyt.
Mikä on perustuslailliset?

"työläisten ammattiliitto eli SDP ja Vasemmistoliitto ajavat periaatteessa heidän asioitaan."

Kerro kumman etuja ajavat, ammattiliiton vai ihmisten?

Gagarin (nimimerkki)

Eikös se ole positiivinen asia, että ruokaa jaetaan ilmaiseksi niille, jotka sitä haluavat jonottaa? Ruokajonothan voitaisiin poistaa esimerkiksi kieltämällä ruoan jakaminen. En kuitenkaan kannata sitä, miksi sellainen pitäisi kieltää?
Sosiaaliviranomaiset jakavat ostokuponkeja ruokakauppoihin ja se on tietysti myös yksi tapa jollain tavoin yrittää kontrolloida tuen saajien rahan käyttöä, mutta ruokajonot ovat vielä tehokkaampi tapa, koska sieltä saa suoraan lämmintä ruokaa, jota ei enää siinä tilanteessa pysty myymään toisille vaihtaakseen edun rahaksi. Itse asiassa tuen antamista tulisi pikemminkin suunnata enemmän ruokajonojen suuntaan. Se on kustannustehokasta tuen antamista, se kohdistuu tukea todella tarvitseviin ja se estää väärinkäytökset. Mitä negatiivista siinä oikeastaan on?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#45.
Kaikki vähävaraiset ihmiset eivät saa sosiaalitoimistoista toimeentulotukea tai muutakaan apua. Se, että jokainen vähävarainen saisi yhteiskunnalta jotain ylimääräistä avustusta, on harhaluulo.

On erittäin hienoa, että ruokaa just jaetaan, sillä hyvin monelle se on ainoa keino selvitä. Itse tosin kritisoin vähän sitä, että miksi esim. ruoka-avustuskassit sisältävät pääasiassa hiilihydraatteja, kun sinne voisi lisätä edes kananmunia tai säilykelihaa proteiinin lähteeksi. Tai sitä soijarouhetta...

Kuitenkin mielestäni merkittävintä on se, että Suomessa on joukko ihmisiä, joille täytyy jakaa ruoka-apua. Mihin kaikkeen meidän suomalaisten rahat riittävätkin, niin eivät pienituloisten ja köyhien ihmisten tilanteen korjaamiseen.
Aina kauhistellaan sitä, että kun jossain Kiinan maaseudulla ihmiset elävät alle 2€/päivä, vaikka Suomessakin heitä on. Itsekin tunnen ihmisiä, joille jää pakollisten menojen jälkeen ruokaan kuukaudessa muutama kymmenen euroa.

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

#46

Onko johtopäätös se, että Suomea ei olisi saanut päästää EU:hun, kun vastaavia johtopäätöksiä tehdään myös Romaniasta?

mikko1 (nimimerkki)

#23 En ole valtiovallan edustaja, yritin vain kyseenalaistaa sen miksi ruokajonosta on tehty ongelma? kun sen voisi nähdä hyvänä asiana.

Jos ajattelee eu-ruokakassin sisältöä se on noin 15€..okei voihan sen 15€ euroa maksaa valtionkassasta jokaisen ruokajonoon tulevan tilille, hakevat vastavat tarve aineet lidlistä (ja jonottavat kassalla, heh).. olisiko sitten asiat hyvin hoidossa? Ainakin NÄYTTÄISI hyvälle, sehän se tärkeintä taitaa olla.

Avustamisessa olen sitä mieltä ettei kannata antaa rahaansa mihikään avustusjärjestölle vaan antaa sen käteisenä suoraan lyhentämättömänä avuntarvitsijan kouraan. Jokainen järjestö kyllä vetää ihan mukavan siivun omien kulujensa poistoon.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#47
Voisihan sen noinkin nähdä, vaikka yleisen elintason nousullahan sitä EU:ta taidettiin siinä viime laman jälkimainingeissa meille suomalaisille markkinoida. Samalla "kikallahan" ne muutkin itäisen Euroopan valtiot on EU:hun saatu liittymään ja monille elintaso on varmasti EU:n myötä noussutkin.

Muuten kyllä mielestäni Suomea ja Romaniaa on jotenkin hankala verrata toisiinsa, onhan Romanialla takanaan melkoisen raskas lähihistoria, kun taas Suomessa sitä hyvinvointia on voitu melko rauhassa rakentaa vuosikymmeniä.

mikko1 (nimimerkki)

Ja lisäisin vielä että tämä Hurstin jouluruokailu tapahtuma on erittäin lohdullinen ja hyvä monille sinne tuleville, koska he tuntevat että heistä VÄLITETÄÄN. Tällaisesa tapahtumassa kulminoituu juuri se lähimmäisen AUTTAMINEN jota perään haetaan kokoajan. Miksi siis katsomme tapahtumaa nolona ja ikävänä asiana? Siinä mielessä voisin tehdä poikkeuksen ja lahjoittaa hurstille, vaikka periaatteessa annan roponi mieluummin suoraan avuntarvitsijalle...

Sama leipä jonoissa siinä AUTETAAN lähimmäistä, nyt auttamiselle tunnutaan annettavan häpeällinen sävy..

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#50
Ei ole kyse siitä, että on häpeällistä auttaa lähimmäistä. Mutta on surullista ja käsittämätöntäkin, että miksi Suomessa kenenkään tarvitsee jonottaa itselleen ilmaista ruokaa. Se on mielestäni ihan yksi ja sama, että miltä ruoka-avustukset MEISTÄ tuntuvat, sillä vain niitä hakevilla ihmisillä on merkitystä. Kyllähän se melkoisen leimaavaa ja tietyllä tavalla alistavaakin on jonottaa ilmaisia kaurahiutaleita satojen ihmisten joukossa.
Monissa kunnissa kun ne ruokajonot ovat vieläpä jollain mahdollisimman näkyvällä paikalla, jotta varmasti kiinnostuneet voivat käydä kyttäämässä, että "nuo tuolla se naapurin Irmakin nyt on evästä hakemassa"... suomalainen mentaliteettikin kun on vähän sellainen, että häpeillään "ilmaisen" avun vastaan ottamista tai kerjäämistä :(

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

51. Gagarin ja mikko1 väittävät, että ruokajonot ovatkin hyvä asia. Tällä logiikalla siis valtiovalta on hyväntekijä ja hallituksen tulisi lisätä entisestään tuloeroja ja köyhyyttä? Vanhanen ja Katainen ovat suuria pyhimyksiä? Ruotsalaiset tv-yhtiöiden kuvaajat ovat esittäneet Ruotsin tv:ssä suomalaisia ruokajonoja malliesimerkkinä, miten asioita hoidetaan esimerkillisesti? Jne.

Itse pysyn väitteessäni: Vähävaraisia on Suomessa yhä enemmän. Valtio on hoitanut heidän asiansa huonosti. Ruokajonojen purkaminen on tahdon asia.
Ruokajonot ovat häpeäksi Suomelle.

Syy ruokajonoihin on Suomessa toteutettu yli-oikeistolainen politiikka, jossa tuloerojen ja köyhyyden on tietoisesti annettu kasvaa. Lipposen ja Vanhasen hallitukset ovat ruokajonojen arkkitehteja.

Ruokajonot kertovat ennen kaikkea vallanpitäjien ylimielisyydestä, itsekkyydestä ja välinpitämättömyydestä.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

2. Hannu

"Tähän ei ole paljoa lisättävää, elämme porvarien omassa maailmassa, mitä muuta mukamas voisimme heiltä saada?"

Minä lisään, että me työväki otamme omamme, heillä ei ole mitään omaa tässä maailmassa.
Kaikki on riistolla ja ryöstöllä hankittua.

Mertsi

Mitä teidän puoluerenne on tehnyt asian helpottamiseksi?
Kerro aika ja paikka, minä vuonna?
Puolueenne on kymmenet vuodet vanha, siitä, kun Vennamo se alun perin perusti?

Mitä olette Suomen köyhälistön ja työväen hyväksi joskus tehneet,
muuta kuin repineet leukojanne ja kalastelleet irtopinnoja, muita samanlaisia toimettomia arvostellen?
Kerro.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

52. "yli-oikeistolainen politiikka"

- Yli-oikeistolainen politiikkan johtajiksi ja toteuttajiksi tarvitaan "tunteettomia ihmisiä".

Yli-oikeistolaisilla johtajilla on usein tiettyjä luonteenpiirteitä, kuten kovuus ja tunteettomuus, empatian puuttuminen. Vahva usko omasta ylivertaisuudesta, kaikkitietävyydestä ja virheettömyydestä. Katumuksen ja syyllisyydentunteen puuttuminen.

Johtajat esiintyvät kuin tyrannit tai itsevaltiaat.

Yli-oikeistolaisesta politiikasta seuraava askel oikealle on äärioikeistolainen politiikka. "Hitleriläinen politiikka", jossa kansalaisen arvo voi olla täysi nolla (juutalaiset).

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

#52#

Samaa mieltä.

Ruokajonot kertovat totuuden ja niitä meillä ei pitäisi olla. Kenenkään ei pidä tuntea huonoa omaa tuntoa siitä että joutuu käyttämään niitä palveluja, päättäjien pitäisi kylläkin kantaa huonoa omaa tuntoa että ruokajonot ovat olleet Suomen tasosiessa maassa jo parinkymmen vuoden todellisuus!
Onngelma ei poistu eikä tule poistumaan sillä että sitä työmuotoa kasvatetaan, vaan sillä että puututaan siihen todelliseen ongelmaan, miten ja millä keilnoilla voitaisiin auttaa ettei ihmiset joudu siihen jono kierteeseen, tarkemmin sanottuna lukuulta luukulle palveluun.

klerk (nimimerkki)
Gagarin (nimimerkki)

Ruokajonot ovat osa suomalaista yhteiskuntakulttuuria. Isänikin muisteli aikoinaan kuinka 30-luvun alussa oli Helsingissä n.s. "soppajonoja". Jonkin verran vastaavaa on varmaankin ollut kaiken aikaa, ehkä 80-luvun juppiaikaa lukuunottamatta, mutta 90-luvun lama toi ne jälleen näyttävästi otsikoihin. Silloinkin ruotsalaiset lehdet kirjoittelivat Suomen "leipäjonoista", josta oli tuloksena, että ruotsalaiset perheet alkoivat kysellä kuinka Suomeen voisi lähettää leipää elintarvikeavuksi. Muistan kuinka joku ruotsalainen hiukan valveutuneempi poliitikko toppuutteli debattia todeten, että avun saanti on Suomessa järjestetty vain toisin kuin Ruotsissa ja että todellisuudessa Ruotsissa on lähes saman verran ruoka-avun saajia. Heitä ei vain jonotuteta ulkosalla.
Kun siis tässäkin blogissa kavahdetaan enimmiten juuri sitä spektaakkelia, että ihmiset jonottavat ruoka-apua, niin on syytä kysyä, että onko siitä sanottavampaa hyötyä, että ongelma lakaistaan maton alle järjestämällä sama apu jollain tavoin tehottomammin ja vähemmällä kontrollilla näkymättömästi?

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

#53#

Oikeuden olla ihmisiä, oikeuden peruoikeuksiin, joihin kuuluu myös työ. Oikeuden tulla palkalla, eläkkeellä, tai siihen verrattavalla vastikeella toimeen.

Ihan oikeasti Perussuomalaiset on raunioille perustettu puolue , jolla nyt on ensimmäsien kerran vaikuttamismahdollisuutta, sen näyttää tietenkin Eduskuntavaalit ja ennustamani 17:sta paikkaa. Tähän astisen kannatuksen mukaan siihen ei ole ollut mahdollisuutta.

Tämän päivän politiikassa olemme nähneet sen tosiasian, että muut puolueet siis sioimmat puolueet ovat ryvettyneet ja sitoneet oman politiikkansa samaksi pullamössöksi, joilla ei ole vaihtoehtoja asioiden hoitoon.

Markus anna meille "uudelle sukupolvelle " hedes hetki aikaa tehdä työtämme, saamme var,masti jotain muutoksia aikaan. Mistä se johtuu, se johtuu ihan vain siitä että meiltä löytyy myös sitä oikeaa kokemusta elämästä, työstä ja monista muista asioista.
Jos kansa haluaa äänestää kokemusta tai koulusivistystä nyt siihen on mahdollisuus.
Itse edusta aika laajaa elämän kokemusta, ihan ihmisen näköisestä näkökulmasta lähtien. Samoin uskon Mertsin ja monen muunkin edustajamme edustavan sitä samaa linjaa...muutoksen tuulia.

klerk (nimimerkki)

Suomi on maailman kymmenneksi rikkain maa. Listalla on runsaat 200 maata. Ei meillä kukaan nälkää nää. Mutta alkoholisteille ja opiskelijoille ilmainen safka on mukava lisä. Todella nälkää näkevät ovat ihan toisella puolella maapalloa.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

53. "me työväki"

- Markus, ratkaisu ei löydy siitä, että "porvarit ammuttaisiin" ja tuotantovälineet siirtyisivät "työväelle". Tämä asia on jo testattu niin moneen kertaan, stalinismi ei toimi vapaassa maailmassa.

Edustanet itse äärivasemmistoa, joka kylläkin pitää kasan leivässä, mutta tukahduttaa yksilön, ja valinnan vapauden. Valinnan vapaus on tärkeä ihmisen, yksilön henkiselle kasvulle ja ihmiskunnan evoluution perusta.

56. Klerk, oletko nähnyt kuvia Afrikan nälkäänäkevistä lapsista? Usein aliravituilla lapsilla on kuvissa vatsa turvoksissa.

Fiksu ihminen ei lähtisi syyllistämään ruokajonoissa seisovia ihmisiä.

Gagarin (nimimerkki)

#59:
Kyllä se on ihan järkevää ja suositeltavaa hakea lounaansa ruokajonosta, jos sellainen vain on likellä, sillä esimerkiksi normaali työpäivälounas maksaa noin kahdeksan euroa ja jos hakisikin työpäivinään lounaan ilmaisjakelusta, niin siinä säästäisi vuodessa pyöreät 1750 euroa mikä kymmenen vuoden mittaan olisi jo korkoineen ja korkoa korolle laskien ainakin 30.000 euroa. Jos tuon summan sitten sijoittaa noususuhdanteessa vaikkapa osakkeisiin, joiden arvo kolminkertaistuu parissa vuodessa, niin pääsee jo sadantuhannen pääoman haltijaksi. Minä ainakin suosittelen jokaista hyödyntämään ruokajonoja, jos vain mahdollista!

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Kuvaavaa tälle blogikeskustelulle on se, että ruokajonojen puolustajat esiintyvät nimimerkkien takana. Miksi?

57. "onko siitä sanottavampaa hyötyä, että ongelma lakaistaan maton alle... "

- Gagarin, onko sinun tarjoamasi ratkaisu: Jatketaan tällaista yli-oikeistolaista politiikkaa ja rakennetaan Suomeen pysyvä köyhäillistö, "paaria luokka". Ehkäpä jopa toivoisit suomalaisia kerjäläisiä romaanikerjäläisten rinnalle?

 

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

59. Klerk, oletko mahdollisesti ollut mukana jakamassa apua ruokajonossa, vai mihin "kokemuksesi" pohjautuu?

Minä olen. Tiedän mistä puhun.

 

klerk (nimimerkki)

Mertsi

"Klerk, oletko nähnyt kuvia Afrikan nälkäänäkevistä lapsista? Usein aliravituilla lapsilla on kuvissa vatsa turvoksissa."

Harvinaisen alavatsaanpotkaisu jopa persulta. Vatsaturvotus johtuu nesteen puutteesta.

En yleistä tätä, sillä joukoissanne on myös koulutettuja ja älykkäitä ihmisiä.

Selvennykseksi sinulle Merttsi, olen käynyt Togossa ja muutamassa muussa maassa jossa hätä on on oikea. Siellä ei lihavia ruokajonoissa ollut.

klerk (nimimerkki)

Tässä Mertsi sinulle yksi pullevatsainen lapsi:

http://www.photovault.com/show.php?cat=People/o/vP...

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

64. Sitten varmaan tiedät myös, että lihavuus ei ole toivottu olotila. Lihavuus johtuu usein esim. masennuksesta, unettomuudesta, halvan - hiilihydraattipitoisen ruoan syömisestä jne.

Pysyn yhä kannassani:

Fiksu ihminen ei lähde syyllistämään ruokajonoissa seisojia.

Oikeudenmukainen ihminen ei puolusta vääryyttä.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

65. Klerk, Gagarin ja mikko1, kannatatteko te kaikki sellaista yli-oikeistolaista politiikkaa, jossa yhä suurempi joukko kansalaisia joutuu taistelemaan päivittäisen selviytymisensä puolesta ja seisomaan ruokajonoissa?

Uskallatteko tulla omalla nimellänne ja kuvallanne kertomaan tähän blogiin, miksi tällaista kannatatte?

klerk (nimimerkki)

"Mertsi Lanki kommentoi:
16.12.2009 14.58

64. Sitten varmaan tiedät myös, että lihavuus ei ole toivottu olotila. Lihavuus johtuu usein esim. masennuksesta, unettomuudesta, halvan - hiilihydraattipitoisen ruoan syömisestä jne."

Lihavuus johtuu siitä, että on syönyt enemmän kuin kuluttaa. Masennuksella ja muilla mainitsemillasia asioilla ei ole mitään vaikutusta painoindeksiin.

Kaikissa maissa, joissa BKT on alhainen ei ole lihavuutta.

Suomalaiset ovat lihavia, koska olemme rikkaita.

Kuten kuvassani osoitin, jopa "köyhät" ovat lihavia, ja tällä teemalla et muuten eduskuntaan pääse.

klerk (nimimerkki)

"Mertsi Lanki kommentoi:
16.12.2009 15.04

65. Klerk, Gagarin ja mikko1, kannatatteko te kaikki sellaista yli-oikeistolaista politiikkaa, jossa yhä suurempi joukko kansalaisia joutuu taistelemaan päivittäisen selviytymisensä puolesta ja seisomaan ruokajonoissa?"

Mertsi. Eduskuntaan vaaditaan muutakin, kuin retoriikkaa. Muista mainitsemistasi henkilöistä en tiedä, mutta suomalaiset kansalaiset eivät ole vuosikymmeniin tarvinnut taistella päivittäisestä selviytymisestä, sillä KELA hoitaa sen asian.

Toki me laskemme hienosti tämän suhteellisen köyhyyden. Eli jos kansa vaurastuu, niin sitä enemmän tulee köyhiä.

Nykyajan köyhä lapsi suomessa on sellainen, jolla ei ole merkkifarkkuja.

Onkos tämä persujen linja?

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

69. Klerk, huomaan nyt, että kannatat sellaista yli-oikeistolaista politiikkaa, jossa yhä suurempi joukko kansalaisia joutuu taistelemaan päivittäisen selviytymisensä puolesta ja seisomaan ruokajonoissa.

Mitä tuumit Heikki Hurstin sanoista: ”Kun vaalit on, niin silloin luvataan olla kaikkien ihmisten auttajia ja puolestapuhujia, mutta sitten kun vaalit on ohi, ja vuosikin mennyt, niin ei näy niitä ihmisiä, ei näy että he niitä lupauksiaan toteuttaisi, niin tämä on kyllä surkea tilanne”?

Tukeeko esim. Yle tai MTV3 vääränlaista "populistista politiikkaa" tuodessaan ihmisten huomioon tällaisia asioita?

vieras (nimimerkki)

" mutta suomalaiset kansalaiset eivät ole vuosikymmeniin tarvinnut taistella päivittäisestä selviytymisestä, sillä KELA hoitaa sen asian."

Tähän taisteluunko nyt pitäis pyrkiä ?

klerk (nimimerkki)

Mertsi

Laitan sinulle vielä kerran tämän kuvan nälkiintyneistä suomalaisista Hurtsin jonossa:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/P%C3%A4%C3%A4k...

Etsi hoikka.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

71.

vieras, "Klerk, Gagarin ja mikko1" ovat nimimerkin taakse piiloutuneita henkilöitä, voimia, jotka selvästikin kannattavat, että Suomeen syntyisi kastijärjestelmä ja uusi paaria-luokka.

"mutta suomalaiset kansalaiset eivät ole vuosikymmeniin tarvinnut taistella päivittäisestä selviytymisestä, sillä KELA hoitaa sen asian.”

- Eikö kelan pääjohtaja ole keskustalais taustainen Jorma Huuhtanen?

72. klerk, kuten aiemmin totesin, olen itse ollut paikan päällä järjestämässä ruokaa hädässäoleville ihmisille. Olen kuullut monta elämäntarinaa suoraan näiltä ihmisiltä. Tietoni ja kokemuksen perustuu siis tähän.

Uskon, että periaatteessa kuka tahansa meistä voi joutua vastaanottamaan apua. Meidän tulisi nöyrtyä näkemään tämä asia. Ihmisarvoa tulisi kunnioittaa.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

60.

"porvarit ammuttaisiin"

Älä puhu Mertsi tällaista naurettavaa paskaa. vaan vastaa kysymykseen, jonka kohdassa 53. esitin.

Te persut olette järjestään pakoon juoksijoita.
Vastaa kun kysytään.

Rovaniemen sensuuri ukko on samanlainen.
Valetta tulee, että räkä roiskuu, mutta vastausta ei.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KOMMUNISMI, KOKO KANSAN PÄÄMÄÄRÄ, KETÄÄN EI JÄTETÄ

Mertsi

Montako irtopinnaa uskot saaneesi tällä nyyhkytarinallasi.
Tehkää sitten porvarit jotakin asialle.
Vennamon puolue ei milloinkaan ole tehnyt mitään köyhälistön hyväksi.
Miksi sitten nyyhkitte.
Itkettekö loppujakin menettämiänne eduskuntapaikkoja.

klerk (nimimerkki)

Mertsi, näytä minulle yksi nälkiintynyt suomalainen. Yksi ainoa kuva.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

No, nyt tulee ärtyisiä kommentteja niin äärivasemmalta kuin yli-oikealtakin. Toinen haluaa väittää, ettei mitään varsinaista ruokajono-ongelmaa edes ole olemassa. Toisen mielestä 99 % kansasta edustaa porvaristoa, joka on kaiken pahan alku.

76. klerk, olet ymmärtänyt blogin sisällön ja väittämän väärin. En yritä kirjoituksellani todistella sitä, että Suomessa olisi nälkää näkeviä, vaan että nykyinen hallitus ei halua tehdä aktiviteettejä jatkuvasti pidentyvien ruokajonojen poistamiseksi.

74. ja 75. Markus, en usko stalinimiisi. Fanaattisuus sumentaa silmät. Puhut "me työläiset". En usko, että me työläiset haluamme kuulua tähän tällaiseen stalinistiseen eliittijoukkoon jota sinä edustat.

Sinulla on idea jostain "paremmasta", mutta valitettavasti et ole pystynyt sitä vielä sanoiksi pukemaan?

Markus, toivoisin että pysyisit blogin aiheessa.

klerk (nimimerkki)

Mertsi

Perusuomalaisten on luonnollisesti arvosteltava kaikkea mikä mahdollista. Ilmastoa, ruokajonoja, maahanmuutoa, you name it. Niin oppositiossa tehdään.

Kritisoin ainoastaan tuota sinun 2,5 kilsan pituista köyhyysjonoa.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

78. "Kritisoin ainoastaan tuota sinun 2,5 kilsan pituista köyhyysjonoa."

- Toteamus on suoraan MTV3:n Aamuteeveen toimittaja Karhuvaaran suusta, ei siis minun keksimäni.

http://www.katsomo.fi/?progId=28193

Perussuomalaiset tuovat keskusteluun asioita, jotka on aiemmin haluttu kieltää:

Korruptio, hyvävelijärjestelmät, demokratian ja Suomen perustuslain halveksinta, ruotsinkieleen perustuvat etu- ja erioikeudet, uuden köyhällistöluokan syntyminen Suomeen jne.

Haluan myös muistuttaa ja varoittaa ihmisiä valtapoliitikkojen halusta manipuloida äänestäjiä, ja muistuttaa näiden samaisten valtapoliitikkojen valheellisista sanomisista, kuten, "ruoan hinta laskee 40 % kun liitymme EU:n" tai "tarvitsemme lähivuosina 500.000 uutta maahanmuuttajaa" tai "kansanivälinen finanssikriisi ei kosketa Suomea."

klerk (nimimerkki)

Mertsi

Korruptio: nimeä henkilöt

Hyvävelijärjestelmä: nimeä henkilöt

Demokratian ja Suomen perustuslain halveksinta: nimeä samoin

Ruotsinkieleen perustuvat etu- ja erioikeudet: nimiä peliin

Uuden köyhällistöluokan syntyminen Suomeen: Miten suomalainen voi olla köyhä? Kuinka monen suomalaisen pitää hakea elantonsa kaatopaikalta tai kerätä hiekan seasta riisinjyviä?

Kuinka monta suomalaista kuolee nälkään päivittäin? Tuhat?

Kuinka moni suomalainen lapsi näkee nälkää?

Miten moni meistä joutuu pelkäämään kuolemanpartioita ja pakenemaan pommisuoijaan päivittäin?

Kuinka monelta suomalaiselta puuttuu koulutus?

Moneltako meistä puuttuu identiteettipaperit?

jatkan listaa piakkoin.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

80. "Uuden köyhällistöluokan syntyminen Suomeen: Miten suomalainen voi olla köyhä? Kuinka monen suomalaisen pitää hakea elantonsa kaatopaikalta tai kerätä hiekan seasta riisinjyviä? "

- tällaisiako asioita toivot ja odotat?

Miksi pitäisi mennä kehityksessä taaksepäin?

Kyllä minusta pitää lähteä siitä, että ihminen ja ihmiskunta kehittyy niin moraalisesti, henkisesti kuin eettisesti.

Ajatko sensuurin ja sananvapauden asiaa? Sitä, että valtaapitävien toimia ei tulisi kyseenalaistaa, eikä niistä tulisi puhua tai kirjoittaa?

Kyllä tässä maassa on aina voinut kirjoittaa köyhyydestä ja ruokajonoista.

Klerk, ajatko sinä nyt taantumuksellisten voimien, evoluution vastaisten voimien asiaa?

klerk (nimimerkki)

Mertsi

Meidän eromme on siinä, että minun mielestäni köyhä ja turvaton ihminen on: ei tiedä elääkö huomenna. Ei tiedä saako ruokaa huomenna. Ei omaa henkilöpapereita. Joutuu kidutuksen kohteeksi. Ei ole kotimaata.

Määrittele sinä köyhä ja turvaton ihminen.

klerk (nimimerkki)

Mertsi
Aa, hoksasin vasta nyt, että elät suomessa. My bad.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

Nyt menemme populistipuolueen mieliaiheeseen.
Mennään haukkumaan kaikki muut.
Sieltä löytyy myös Mertsinkin "puhtoinen pulmunun puolue".

http://www.varastoduunarit.com/index.php?sivu=1&id...

Et Mertsi ole vieläkään vastannut kysymykseeni.
Pelottaako poikaa, että kansa on jo ymmärtänyt teidän olevan Suomen toiseksi suurin kusettaja, kirkon jälkeen.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

82. "Määrittele sinä köyhä ja turvaton ihminen. "

Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi on aika hyvä yleisohje moneen asiaan. Eli tee toiselle niinkuin toivoisit itsellesi tehtävän.

Mielestäni kansan ja kansakunnan suuruutta/pienuutta mitataan sillä, miten se kohtelee niitä jotka eivät pysty itse huolehtimaan itsestään.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

84. - Ei pelota. Ja mitään "vallankumousta" ei Suomessa ole näköpiirissä. Vai miten sen vallankumouksesi Markus olet aikonut käytännössä toteuttaa? Sotilasvallankaappaus? Soluttaudut armeijaan, puhut kenraalit ympäri ja nostatat kapinan? : )

Ehdotan että palataan blogin aiheeseen:

Ruokajonot ovat ennätyspitkiä Helsingissä. Vähävaraisia on Suomessa yhä enemmän. Valtio on hoitanut heidän asiansa huonosti.

klerk (nimimerkki)

Mertsi kirjoittaa:

"Ruokajonot ovat ennätyspitkiä Helsingissä. Vähävaraisia on Suomessa yhä enemmän. Valtio on hoitanut heidän asiansa huonosti. "

Etsi laiha ruokajonosta: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/P%C3%A4%C3%A4k...

Korruptiojoulu (nimimerkki)

# 87 Etsi laiha ruokajonosta:

Klerk, etsi sinä itse rehellinen poliitikkojonosta:

Hannu Hoskonen 2 000 €, Liisa Hyssälä 5 000 €, Timo Kalli 10 000 €, Anne Kalmari 5 000 €, Oiva Kaltiokumpu 5 000 €, Juha Korkeaoja 5 000 €, Seppo Kääriäinen 5 000 €, Mika Lintilä 10 000 €, Paula Lehtomäki 15 000 €, Hannes Manninen 5 000 €, Juha Mieto 5 000 €, Lauri Oinonen 5 000 €, Markku Pakkanen 2 000 €, Mauri Pekkarinen 10 000 €, Antti Rantakangas 5 000 €, Eero Reijonen 5 000 €, Paula Sihto 5 000 €, Markku Uusipaavalniemi 5 000 €, Matti Vanhanen 10 000 €, Anu Vehviläinen 10 000 €, Paavo Väyrynen 10 000 €, Merikukka Forsius 5 000 €, Juha Hakola 5 000 €, Jyri Häkämies 10 000 €, Ilkka Kanerva 10 000 €, Jyrki Katainen 10 000 €, Sampsa Kataja 5 000 €, Jari Koskinen 5 000 €, Suvi Linden 5 000 €, Sauli Niinistö 10 000 €, Pekka Ravi 10 000 €, Paula Risikko 5 000 €, Petri Salo 10 000 €, Marja Tiura 20 000 €, Henna Virkkunen 5 000 €

Tule Joulu kylläinen (nimimerkki)

Niin kyllä tuollaisella joulurahalla kylläiseksi tulee. Summat vaan ovat ruokajonossa seisovalle köyhälle käsittämättömiä. Vuoden ansiot veijareilla. Avustuksena. Toisella jonotuksen jälkeen ruokakassi.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

89. Niin, suuria henkilökohtaisia rahoja on ollut tarjolla "edustajille", vaan ei ruokajonossa jonottajille.

Heikki Hursti: ”Kun vaalit on, niin silloin luvataan olla kaikkien ihmisten auttajia ja puolestapuhujia, mutta sitten kun vaalit on ohi, ja vuosikin mennyt, niin ei näy niitä ihmisiä, ei näy että he niitä lupauksiaan toteuttaisi, niin tämä on kyllä surkea tilanne.”

Ps. kaikki listan henkkilöt joutuivat viimein, vastahankaisesti palauttamaan nämä rahat konkurssipesälle.

varpunen (nimimerkki)

tuota listaa (88.) kun katsoo, niin siinä taitaa olla lista pidentyvien ruokajonojen pääarkkitehdeista

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

86.

"Ei pelota. Ja mitään ”vallankumousta” ei Suomessa ole näköpiirissä. Vai miten sen vallankumouksesi Markus olet aikonut käytännössä toteuttaa? Sotilasvallankaappaus? Soluttaudut armeijaan, puhut kenraalit ympäri ja nostatat kapinan?"

Metsi, näkee kyllä, että edustatte hurri-kapitaalia.
Te persut pilkkaatte Suomen kansaa.

"Valtio on hoitanut heidän asiansa huonosti."

He ovat 1/6-diktatuuri Suomessa, pyydä sinä heidät hoitamaan asiansa paremmin Suomen köyhien suhteen.
Et taida itse haluta.

Juuri siksihän sinut konsulttina he ovat palkanneet sinut, että puhut asiat rikkaitten pussiin ja laitat syyn "vanhojen puolueitten" niskaan.
Te vennamolaiset olette myös vanha puolue.

Mikä on tämä "valtio", jonka teidän mielestänne olisi pitänyt hoitaa asiat paremmin.
Hienoa populistit, EIHÄN SE TARKOITA MITÄÄN.
Hienoa persut, hienoa populistit.
NYT PETÄTTE ITSEÄNNE.

Suomen kansaa olettekin jo riittävästi pettäneet.
KONSULTIN palkkaaminenkaan retkutustyöhön ei onnistu enää SOINILTA.

Vallankumous tarkoittaa muutosta.
Sinä et siis pelkää muutoksen tulevan.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KOMMUNISMI, KOKO KANSAN PÄÄMÄÄRÄ, KETÄÄN EI JÄTETÄ

Mertsi

Sinä palkattuna konsulttina taidat johtaa tätä persujen populistilaumaa.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

Mertsi

Persut eduskunnassa haluavat parrasvaloihin, ei asialla, vaan jollakin muita lokaavalla heitolla.
Viimeisin Virtasen "joka neljäs kansanedustaja on psykopaatti".

Onneksi Soinin puolue ei vielä ole niin suuri, silloin olisi jo puolet.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KAPITALISMI ON ORJUUDEN KEHITTYNEIN MUOTO

"VELTTO" VIRTANEN kohottamassa eduskunnan psykopaattien suhteellista osuutta, kertoo lehti.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

85. Mertsi

"Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi on aika hyvä yleisohje moneen asiaan. Eli tee toiselle niinkuin toivoisit itsellesi tehtävän."

"Härski Hartikaiset" kuuluvat Speden elokuviin, eivät elävään elämään.

Milloin persut alatte toteuttamaan tätä yleisohjettanne?

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Markus, eiköhän sovita tässä, että parlamentarismi on realismia. Jos olet eri mieltä, niin kerro kuka on vallankumouksesi johtaja, tuleva diktaattori?

Ja ole huoleti, Perussuomalaiset eivät ole palkanneet minua. Ja, en ole myöskään "konsultti". Mitä vennamolaisuuteen tulee, en ole myöskään vennamolainen.

Populisti voin aivan hyvin olla.

Voimme kuitenkin olla yhtä mieltä siitä, että nykyinen hallitus kasvattaa tuloeroja ja lisää köyhyyttä. Tästä todisteena mm. pitenevät ruokajonot. Hallitusohjelman pääarkkitehdit löytyvät oheisesta listasta:

Hannu Hoskonen 2 000 €, Liisa Hyssälä 5 000 €, Timo Kalli 10 000 €, Anne Kalmari 5 000 €, Oiva Kaltiokumpu 5 000 €, Juha Korkeaoja 5 000 €, Seppo Kääriäinen 5 000 €, Mika Lintilä 10 000 €, Paula Lehtomäki 15 000 €, Hannes Manninen 5 000 €, Juha Mieto 5 000 €, Lauri Oinonen 5 000 €, Markku Pakkanen 2 000 €, Mauri Pekkarinen 10 000 €, Antti Rantakangas 5 000 €, Eero Reijonen 5 000 €, Paula Sihto 5 000 €, Markku Uusipaavalniemi 5 000 €, Matti Vanhanen 10 000 €, Anu Vehviläinen 10 000 €, Paavo Väyrynen 10 000 €, Merikukka Forsius 5 000 €, Juha Hakola 5 000 €, Jyri Häkämies 10 000 €, Ilkka Kanerva 10 000 €, Jyrki Katainen 10 000 €, Sampsa Kataja 5 000 €, Jari Koskinen 5 000 €, Suvi Linden 5 000 €, Sauli Niinistö 10 000 €, Pekka Ravi 10 000 €, Paula Risikko 5 000 €, Petri Salo 10 000 €, Marja Tiura 20 000 €, Henna Virkkunen 5 000 €

Köyhän kansan paras ystävä (nimimerkki)

Köyä ruokajonoissa käpristelevä kansa on ihmeissään taas tänäkin jouluna. Mistä pötyä pöytään. Mistä elantoa perheelle. Mitä lahjaksi ystäville ja sukulaisille kaiken kurjuuden keskellä.

Mutta tämä on hallitsevan eliitin tahto ja tapa varmistaa oma vallassaolo. Kun kansan syvät rivit joutuvat murehtimaan päivittäistä toimeentuloaan niin ei niistä ole barrikadeille. Nälkä takaa härskiyden linjan jatkon vielä pitkään.

Anis (nimimerkki)

Erehdyin rahavaikeuksissa viime vuonna ottamaan pikavipin jolla hoitaa 2 hengen taloutta, maksaa laskua,ostaa ruokaa jne. Eli talouden tasoittamiseen, tuli maksun aika, ei ollut rahaa, otit toisesta paikasta vipin...kunnes tuli sokeus vippejä oli n.1100€ kuukausitulolla joka paikasta+kulutusluottoja. sain aluksi pankista apua joihinkin, kunnes tilanne todellakin riistäytyi käsistä. En tiennyt itsekkään enään missä mennään, ei edes mieheni kun minä hoidin laskut ja en ymmärrä rahat kuitenkin meni talouden ylläpitoon, koska mitään ei osteltu ja tietenkin laskujen ja vippien maksuun alkuunsa.
Tosiaankin lainaa sai helposti ja jokapaikasta reilun tonnin tuloilla pikavipit jokaisesta mahdollisesta paikasta& joustolaina,cellbes, halens, finaref ymym.
Nyt on sitten pankissa 21 000,00 asuntolainaa, 30 000,00 aikaisempia yhdistettyjä lainoja, 32 000,00 nyt uusia yhdistettyjä lainoja. Ja sitten vielä äidin nimissä laina minun henkilökohtaisten pikavippejen yhdistetty summa en edes muista monta tonnia, mutta lyhennys on kuukaudessa 250,00€+620,00 muut lainat. Olen velkaa myös ystävälle 1000€,toiselle 1000€ ja serkulle 2000€ ja veljelle 1000€ (millähän maksan nekin?)
Keneltähän saisi rahallisesti tukea 2000-3000e edestä ainakin että saisi kaikki tämän hetken rästilaskut sekä perintätoimistolle jo menneet laskut maksettua,että pääsisi taas eteenpäini ja saisi vaikka ruokaakin ostettua!

Pankista se ei enään onnistu eikä takuu-säätiöstäkään kun toinen on työtön!
Kelakin otti minulta vammaistuen pois(olen lyhytkasvuinen), kun olin väliaikaisella eläkkeellä. Minulle oli lääkäri kirjoittanut todistuksen pysyvälle vammaistuelle vaatekustannuksiin. Mutta se todellakin otettiin pois kun olin eläkkeellä polvien takia,kun palauduin työelämään, minulle ei enään myönnettykkään tukea koska kuluja hyväksytään ainoastaan n.40€/kk.
Kysyin Heinolan sosiaalitoimistosta vaateavustusta, tuumasivat että tuskin kriteerit täyttyvät sinulla meillekkään kerta kelakin on hylännyt auttamisen ja joutuvathan normaalitkin ihmiset muokkailemaan vaatteitaan!
Eikä sieltä ole saanut muutakaan apua.

Tuntuu aivan uskomattomalta että 135,5cm nainen joutuu ostamaan isoja
vaatteita ja rahalla ne itse korjauttamaan ja muokkaamaan, kun normaalikokoisetkin ihmiset joutuvat niin tekemään. Miksiköhän kuitenkin aluksi olin oikeutettu tukeen,
mutta en nyt kun kela on tiukentanut kriteerejään!
Nyt kyllä pääsin itse työelämään juuri, mutta mieheni jäi työttömäksi!
Että en tiedä miten jälleen pärjäämme,kun rahantulossa jälleen kestää ennen kuin
rupeaa saamaan työstä ja mieheni liitosta rahaa, tosin mieheni tulot tippuu
600€ kuukaudessa,kun on ollut työllistettynä töissä, niin silloin liitto maksaa
niiden tulojen mukaan.

Joulu tuli ja meni todella nihkeästi, ilman ruokia ja tukia.Mutta onneksi ystävä
lainasi mökkiään niin oli edes valoisampaa kun omissa nurkissa.

Kirkolta sain 20€ ruokakupongin,mutta eihän sillä paljoa ostettu jouluksi eikä
joulun jälkeen.Punainen risti ei auta velkaantuneita, pelastusarmeijalta ei kuulunut mitään!
40 kansanedustajasta taisi 5 vastata sähköpostitse saman tyyliseen viestiini,
että voi voi kannattaa kokeilla velkaneuvontaa!

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

99. No, olet(te)pas onnistunut saamaan nyörinne sekaisin. En tiedä miten olet blogiini löytänyt, tai pystynkö sinua mitenkään auttamaan?

Omakohtaista kokemusta työttömyydestä, n. 3 kk ajalta, löytyy vuodelta 1983. Eläminen meni kirjaimellisesti kaurapuurolinjalle. Lähinnä siksi kun en kehdannut vahempiani asiassa kiusata.

En osaa sanoa tuohon ongelmaasi muuta kuin, että nyörejä pitäisi lähteä selvittämään pikkuhiljaa, eikä ainakaan lannistua asiassa. Olet kuitenkin terve ja työkykyinen. Yritä neuvotella kaikkien tahojen kanssa, viranomaisten, niiden joille olet velkaa. Yritä lyhentää, vaikka pieniäkin summia niin että eri tahot näkevät että yrität, näin saat rakennettua luottamusta.

Ole optimistinen. Toivo parempaa, näe itsesi, kuvittele itse jo vapautuneena velkavankeudesta...

Toimituksen poiminnat